Румунський виробник автомобілів Renault, що відомий в Європі під брендом Dacia, працює над створенням нового бюджетного кросовера, призначеного замінити популярний кросовий хетчбек Sandero Stepway. Ця довгоочікувана модель може з’явитися на ринку у 2027 році та стане молодшою версією вже відомого бестселера Duster. Дизайнери з CarsCoops поділилися своїми уявленнями про майбутній вигляд цього доступного кросовера від Dacia, пише mauto.

Художник Жан-Франсуа Хубер припускає, що новий автомобіль буде використовувати елементи екстер’єру з концептуального автомобіля Manifesto, але з пропорціями, адаптованими для більш традиційного кузова сегмента B-SUV.

Молодший родич Duster, завдяки своєму вищому кузову, обіцяє забезпечити більше внутрішнього простору у порівнянні з оригінальним Sandero Stepway. Автомобіль отримає збільшений дорожній просвіт і пластикове облицювання, що охоплюватиме двері, крила і бампери та надасть йому більше рис кросовера.

Спереду новий Duster буде виділятися незвичайною прямокутною решіткою радіатора з штрихоподібною імітацією зверху.

Очікується, що новий кросовер буде базуватися на платформі третього покоління Duster (CMF-B). Щодо моторів, інсайдери вважають, що він отримає традиційні двигуни внутрішнього згоряння, варіанти на зрідженому газі, а також м’яко-гібридні та повноцінні гібридні версії. Повністю електрична модифікація можлива, але не раніше 2028 року.

У 2025 році розпочнуться дослідно-конструкторські розробки нової моделі від Dacia.