Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім до повномасштабного вторгнення РФ був відомий переважно на місцевому рівні, однак за останні роки його медійність значно зросла і вийшла на всеукраїнський рівень. Це призвело до підвищеного інтересу громадськості до цієї персони. Видання mauto дізналося, якими авто користується цей відомий посадовець.

За даними його податкової декларації за 2023 рік, Віталій Кім є власником лише одного автомобіля – Mercedes-Benz E200 2015 року. Вказана ціна, за який він був придбаний, становить лише 149 000 гривень, що наразі виглядає надзвичайно низькою в порівнянні з поточною вартістю цієї моделі, яка оцінюється майже в чотири рази дорожче. Навіть при врахуванні впливу падіння валютного курсу, такий значний розрив в цінах залишається досить дивним.

Також вже більше двох років Кім орендує у компанії «ПП Моноліт» автомобіль Volkswagen Touareg R-Line 3.0 V6 TDI 2022 року випуску. Ця преміальна модель оснащена адаптивною пневмопідвіскою з автоматичним регулюванням висоти, повнокерованим шасі, сучасною мультимедійною системою з проєкцією на лобове скло, шкіряним салоном, системою нічного бачення, а також обігрівом керма та передніх сидінь з функцією масажу.

Згідно з тією ж декларацією, дружина Юлія Кім володіє автомобілем Subaru XV 2.0 2017 року. Також подружжя разом чи окремо є власниками сімох квартир. Перед початком політичної діяльності у 2019 році Кім переоформив свій бізнес також на дружину. За 2023 рік голова Миколаївської ОВА офіційно заробив 1 349 227 гривень у вигляді зарплати та отримав 500 000 гривень від підприємницької діяльності.