Нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що держава ввела нові заходи контролю за водіями, пише znaj.ua.

Стало відомо, що Кабінет міністрів України дозволив використання засобів фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі, повідомляє УНІАН.

Як повідомляється на Урядовому порталі, відповідне рішення щодо впровадження більш сучасних засобів вимірювальної техніки контролю безпеки дорожнього руху Кабмін прийняв сьогодні на засіданні.

Як розповіло джерело, під час засідання Кабмін прийняв рішення про використання нових технічних засобів. Варто згадати, що до цього контроль безпеки дорожнього руху здійснювався лише за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів. До них належали, наприклад, TruCAM або «Візир».

Тепер же до цих засобів дистанційного контролю на дорозі додано використання засобів, що визначають його просторово-часові координати і засоби з функцією автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Уже відомо, що дія постанови почнеться через півроку.

У свою чергу, представники МВС додали, що вони роблять все для того, щоб автоматична фото — і відеофіксацію порушень ПДР почала працювати вже в цьому році.

Розробники нововведень розраховують на те, що впровадження камер відеофіксації порушень і їх використання забезпечить підвищення якості контролю за дотриманням правил дорожнього руху, що матиме як результат підвищення безпеки на дорогах.

При цьому МВС вважає, що це може бути корисним з економічної точки зору, адже наслідки постанови матимуть позитивний економічний вплив на національних виробників таких технічних засобів в зв’язку зі збільшенням обсягів виробництва і реалізації їхньої продукції.