Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше транспортні засоби зупиняють через підозру в порушенні правил дорожнього руху, але це не єдина причина, на яку звертають увагу патрульні. Досвідчений інспектор розповів, що саме найчастіше привертає інтерес правоохоронців. Про це пише mauto.

За словами поліцейського, найбільше “чіпляють око” автомобілі з тюнінгом. Яскраво розфарбовані машини з обважуваннями, спойлерами та тонованими вікнами виглядають як потенційні порушники. Також виділяються старі радянські автомобілі, які, ймовірно, мають високий ступінь зносу та технічні несправності.

Крім того, інспектори звертають увагу на автомобілі з дітьми на пасажирських сидіннях, щоб перевірити наявність дитячих крісел. Також їхню увагу привертають машини з непристебнутими водіями та пасажирами, а також транспортні засоби, що рухаються значно швидше або повільніше потоку.

Патрульний рекомендує водіям, які хочуть залишатися непомітними для поліції, дотримуватися ПДР, уникати яскравих модифікацій і стежити за чистотою кузова, вітрового скла та номерних знаків автомобіля.