У сегменті електричних кросоверів з’явилася нова модель. Це Smart #5, який прагне скласти конкуренцію Tesla Model Y. Цей автомобіль є найбільшим у модельному ряді компанії й буде доступний на ринку вже наприкінці року. Про це пише mauto.

Smart #5 за своїми розмірами можна порівняти з Mercedes GLC. Довжина автомобіля становить 4705 мм, а колісна база — 2900 мм. Ширина та висота кросовера складають 1905 і 1705 мм відповідно. Зовнішній вигляд автомобіля відповідає сегменту: плавні лінії обтічного кузова, високий капот, нахилене вітрове скло, короткі звіси та масивні задні стійки. Smart #5 виділяється оригінальними фарами, які поєднані тонкою світлодіодною смугою, а також схожими за дизайном ліхтарями.

Інтер’єр кросовера вирізняється стильним дизайном. Серед обладнання можна відзначити 10,3-дюймову цифрову панель приладів і два 13-дюймових дисплеї, один з яких відповідає за мультимедійну систему, а інший слугує для переднього пасажира. Додатково є 25,6-дюймовий проєкційний дисплей з доповненою реальністю та аудіосистема Sennheiser з 21 динаміком. Оздоблення салону виконане з преміальної шкіри, а в якості декоративних елементів використано дерев’яні вставки.

Також вийде позашляхова версія моделі під назвою Summit Edition. Вона буде оснащена світловою планкою на даху, бічними підніжками та сходами для зручного доступу до багажного відділення на даху. Крім того, ця версія має захист днища, фаркоп і зовнішній відсік для зберігання речей.

Smart #5 буде доступний у декількох варіантах: з одним електромотором на 335 та 358 к.с., а також з двома електромоторами, які забезпечують потужність у 579 та 638 к.с. Максимальна швидкість обмежена на рівні 210 км/год. Автомобіль має запас ходу до 740 км завдяки батареї на 100 кВт·год. Компанія зазначила, що кросовер обладнаний технологією 800 В і підтримує функцію суперзарядки, яка дозволяє зарядити акумулятор від 10 до 80% лише за 15 хвилин.