Більше ніж рік тому було представлено прототип нового електрокросовера Suzuki eVX. Нещодавно автомобіль виїхав на дорожні тести у повністю замаскованому під камуфляжем кузові. Однак, судячи з останніх новин, розробка серійної версії Suzuki eVX 2025 майже завершена: виробник уже визначився з датою презентації та запуску моделі на ринок. Про це пише mauto.

Так, новий японський автомобіль офіційно презентують на наступному автосалоні в Нью-Делі, який відбудеться в січні 2025 року. Через кілька місяців після цього кросовер стане доступний для покупки. Спочатку модель з’явиться на європейському ринку, а пізніше — на індійському. Цей електрокросовер має компактні розміри, що, можливо, зробить його більш доступним за ціною.

Японська компанія наразі не розкриває подробиць про свою нову модель. Зокрема, вже відомий дизайн прототипу, але серійна версія може зазнати значних змін. Це стосується й інтер’єру, який у концепті мав дещо футуристичний вигляд.

Згідно з попередніми даними, новий кросовер буде оснащений акумулятором потужністю 60 кіловат-годин. Це дозволить автомобілю проїжджати приблизно 550 кілометрів на одному заряді. У порівнянні з основними конкурентами цей показник є одним з найкращих у своєму класі. Проте, ймовірно, що японська модель буде мати лише один електродвигун. Такі кросовери на сьогодні не пропонуються з повним приводом.