Hyundai презентував оновлений варіант свого трирядного кросовера Alcazar, побудованого на тій самій платформі, що й Creta другого покоління. Новинка, яка вже з’явилася на ринку Індії, отримала суттєві зміни в зовнішньому дизайні, а також нові інтер’єрні рішення, які покликані підвищити її конкурентоспроможність та візуальну привабливість. Про це пише mauto.

Hyundai Alcazar, що дебютував у 2021 році, тепер отримав оновлений дизайн, який робить його ще більш відмінним від моделі Creta. Зміни в екстер’єрі включають нову передню частину з унікальною двоярусною системою освітлення та H-подібними світлодіодними денними ходовими вогнями. Також було модернізовано бампер і збільшено розмір решітки радіатора. Задня частина автомобіля теж суттєво змінилася: тепер тут розміщені вертикальні задні ліхтарі та світлова смуга, що з’єднує їх, надаючи Alcazar унікальної ідентичності. Нові рейлінги на даху та нові 17- або 18-дюймові легкосплавні диски доповнюють вдосконалентий вигляд автомобіля.

Хоча Hyundai ще не представила оновлений інтер’єр, очікується, що він буде схожий на нещодавно модернізовану Creta, із цифровою панеллю приладів та великим 10,25-дюймовим сенсорним екраном для мультимедійної системи. Alcazar залишатиметься доступним у шести- та семимісних варіантах, де шестимісна версія включатиме капітанські крісла для другого ряду.

Оновлений Alcazar продовжує пропонувати два типи двигунів: 1,5-літровий бензиновий мотор з турбонаддувом, що розвиває потужність 160 к.с., та 1,5-літровий турбодизельний двигун потужністю 115 кінських сил. Бензиновий двигун може поєднуватися з 6-ступінчастою “механікою”або 7-ступінчастим “автоматом” з подвійним зчепленням, тоді як дизельна версія пропонується з механічною або традиційною 6-ступінчастою автоматичною КПП. Обидві версії мають передній привід, оскільки в Індії повний привід не є популярним у цьому сегменті.

Оновлений Hyundai Alcazar з’явиться на індійському ринку вже у вересні, а його ціна варіюватиметься від 1,68 до 2,13 мільйона рупій, що приблизно відповідає 20 000 – 25 000 доларів.