“Доступний” автомобіль Dacia нового покоління вже можна замовити цієї весни. У Туреччині ця модель вперше була представлена під маркою Renault. Відмінності криються у деталях: замість звичайного логотипа на решітці радіатора виблискує написана великими літерами назва бренду. Ціни в турецьких лірах вражають: стартова ціна на Duster становить 1 249 000 лір (близько 38 тисяч доларів), тоді як за версію з повним приводом доведеться викласти 1 580 000 лір (приблизно 48 тисяч доларів). Про це пише mauto.

Технічні характеристики румунського автомобіля Dacia, що продається в Європі, та французького Renault, який доступний на турецькому ринку, ідентичні. Обидва авто у початкових версіях пропонуються з літровим турбованим двигуном потужністю 100 к.с., що працює в парі з 6-ступінчастою механічною КПП. Як альтернативу, можна вибрати гібридну версію з двигуном 1.6 літра (145 к.с.), яка вже працює з автоматичною КПП та здатна самостійно заряджатися. Повний привід доступний лише у версії з двигуном 1.2 літра (130 к.с.) та “механікою”. Всі моделі відрізняються високою економічністю, з оголошеним споживанням палива в межах 5-6 літрів на сто кілометрів.

Стандартне оснащення базової версії включає 17-дюймові легкосплавні диски, LED-фари та ліхтарі, цифрову приладову панель, мультимедійну систему з 10,1-дюймовим сенсорним екраном, шість подушок безпеки, круїз-контроль, систему контролю смуги, розпізнавання дорожніх знаків та автоматичне гальмування. Однак у базовій комплектації пропонуються задні барабанні гальма, звичайний кондиціонер, відсутній підігрів сидінь, який далеко не скрізь потрібен у Туреччині.

Ціна Renault Duster у багатій комплектації може перевищити 1 650 000 турецьких лір (близько 50 тисяч доларів), що пояснюється особливостями турецької податкової системи. Для порівняння, Mercedes-Benz E-Class з заднім приводом і 1.5-літровим двигуном коштує в країні майже 4,5 мільйона лір (136 тисяч доларів).