Categories: Новости

У США стрімко дорожчають вживані авто

У Сполучених Штатах середня вартість нових авто становить близько 50 тисяч доларів, що змушує потенційних покупців звертати увагу на більш доступний сегмент вживаних транспортних засобів. Це, в свою чергу, призводить до збільшення вартості на вторинному ринку. Зростання цін спостерігається не лише серед майже нових машин, а й серед старіших моделей, які також коштують непомірно дорого. Про це пише mauto.

Нещодавній аналіз компанії iSeeCars виявив, що вартість десятирічних авто сягнула середнього показника у 12 194 долари. Це значно вище, ніж 7 583 долари у 2014 році, що свідчить про 60% здорожчання. Цей стрибок цін відображає збільшення попиту на старіші моделі машин, які тепер займають 22,7% ринку. У результаті, зараз спостерігається рекордна кількість покупців старих автомобілів.

Зміни на ринку почалися з панікою навколо пандемії COVID-19. У 2020 році частка ринку вживаних авто становила 15,1%, а середня вартість продажу була 9 135 доларів. Проте до 2022 року ця частка зросла до 19,2%, а середня ціна виросла до 12 549 доларів.

“Тенденція цін на транспортні засоби є неминучою приливною хвилею”, — зазначив Карл Брауер, виконавчий аналітик iSeeCars. “Коли у вас різко зростають ціни на нові та маловживані автомобілі, як це було протягом останніх чотирьох років, хвиля не зупинить впливу на старі автомобілі, навіть на автомобілі, випущені більше десяти років тому”.

Ось де розгортається цікава історія. Попри загальну популярність позашляховиків на ринку, останній аналіз продажу 169 мільйонів авто за минулі 10 років вказує на несподівану затребуваність седанів, хетчбеків та універсалів. Найбільш вражаючим був успіх Hyundai Sonata, який демонструє рекордне зростання ринкової частки на 484,3% серед машин, що старші за 10 років. Також до топ-5 увійшли Subaru Legacy та Impreza, а також універсал Impreza і Mercedes-Benz C-Class. Попри заяви деяких виробників, схоже, що значна кількість споживачів продовжує віддавати перевагу автомобілям стандартних розмірів, а не великим позашляховикам.

“Хоча старі седани, універсали та хетчбеки не такі популярні серед покупців нових автомобілів, вони завойовують частку на ринку вживаних автомобілів”, — сказав Брауер. “Їх нижча вартість, легке використання та вища паливна ефективність роблять їх чудовою альтернативою більшим вантажівкам і позашляховикам, які коштують дорожче, а також витрачають більше палива та страхування”.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

2 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

2 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

2 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

3 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

3 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago