Десятиліттями підприємець із Києва займався придбанням пошкоджених електромобілів марки Tesla на американських страхових торгах та їхнім ввезенням в Україну. Тут його команда фахівців ремонтувала та згодом перепродавала ці транспортні засоби. Втім, з появою весняних перебоїв з електрикою, цей винахідливий бізнесмен виявив спосіб переобладнати батареї з електрокарів у декілька високоефективних перезарядних систем. Про це пише mauto із посиланням на Financial Times.

«Стара Tesla, включно з вартістю доставки, коштуватиме близько $10 000. І ви можете перетворити це на 12 батарей, а також продати деталі», — зазначив бізнесмен.

Кожна система, створена в такий спосіб, видає 5 кВт*год. Цієї потужності вистачає для забезпечення світлом та електроприладами, які не вимагають великої кількості енергії, стандартної квартири в Києві упродовж 10 годин.

Деякі з цих систем підприємець продає армії без додаткової націнки, тоді як основна частина продажів припадає на цивільних споживачів.

Протягом останніх двох місяців спостерігається стрімке зростання попиту на дані системи й підприємець очікує, що з приходом зими цей попит буде тільки збільшуватися.

Водночас батько бізнесмена перевершив сина, підключивши весь свій будинок, розташований на околиці Києва, безпосередньо до Tesla з акумулятором на 100 кВт*год, яка стоїть у дворі. Завдяки цьому, як зазначає видання, він може забезпечувати енергією весь дім упродовж цілого тижня.