Незабаром парламент України розгляне новий законопроєкт, який стосується процедури перевірки місця проживання особи при перереєстрації транспортного засобу та видачі посвідчення водія. Згідно з ініціативою, планується здійснення перевірки даних про місце проживання і відцифрованого образу обличчя. Про це пише mauto.

Відповідно до останньої інформації зі ЗМІ, територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України матимуть доступ до необхідної інформації з реєстрів при обробці заявок щодо надання адміністративних послуг, пов’язаних з отриманням водійських прав та реєстрацією і перереєстрацією транспортних засобів. Ця інформація включатиме:

  • ім’я особи, написане українською та латиницею згідно з правилами транслітерації;
  • дату та місце народження;
  • відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи, зняття особи з реєстрації місця проживання або про зміну місця проживання (перебування) особи;
  • дані паспортних документів, включаючи ID-картки, закордонні паспорти, посвідки на проживання та інші документи, що підтверджують особу;
  • унікальний номер запису в Реєстрі;
  • цифрове зображення обличчя особи.

Законопроєкт №9504, який регулює доступ до цієї інформації для надання вищезазначених послуг, скоро буде розглянуто Верховною Радою.

Додатково, цей законопроєкт уповноважує Кабінет Міністрів встановлювати процедуру доступу до інформації, в тому числі для її перевірки, що є необхідним для видачі водійських прав, реєстрації транспортних засобів, їх перереєстрації чи зняття з обліку, з використанням даних з інформаційних систем та баз даних державних органів, зокрема з Єдиного державного демографічного реєстру. Таким чином, Кабмін матиме право визначати, які саме дані потрібні для перевірки особи при перереєстрації транспортного засобу.