Ініціатива Уряду щодо збільшення військового збору до 15% на нові легкові авто викликала значний резонанс на автомобільному ринку України. Про це пише mauto.

Згідно з інформацією від Auto-Consulting, ринок автомобілів переживає справжній бум.

Так, голова Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко повідомив, що за останню п’ятницю, 19 липня, та першу половину суботи, автосалони практично опустіли, через те, що українці розкупили майже  всі авто.

“Автосалони пусті. Покупці намагаються швидко придбати ті автівки, які є у наявності, щоб уникнути сплати додаткових 15% нового податку. Але такий ефект буде не довгим, бо потім продажі зупиняться і замість підвищення наповнення бюджету, Уряд отримує падіння”, — зазначив він.

Варто нагадати, що 18 липня Кабмін ухвалив рішення про збільшення податків на суму 140 млрд гривень до кінця поточного року, а також про збільшення витрат на сили оборони та безпеки на 495,3 млрд гривень.

Однією з пропозицій є введення військового збору у розмірі 15% при покупці нових легкових автомобілів компаніями, установами та організаціями, а також фізичними особами, за винятком випадків, коли авто надаються особам з інвалідністю.