На українських шляхах не рідко можна побачити автомобілі з тріщинами на лобовому склі. Така неприємність може спіткати будь-кого в будь-який момент – для цього достатньо, щоб невеличкий камінець вилетів з-під шин авто, яке рухається попереду. І, як виявилось, подібне ушкодження може призвести навіть до проблем з поліцією, пише mauto.

Так, юридичні фахівці наголошують на зростанні інцидентів, коли патрульні поліцейські притягують до відповідальності водіїв за наявність тріщин на передньому склі автомобіля. Вони посилаються на підпункт 6.8.5 ДСТУ 3649:2010, що забороняє використання транспортних засобів з дефектами в зоні роботи склоочисників. За порушення частини 1 статті 121 КУпАП, що розглядається як керування авто з технічними вадами, водіїв штрафують. Проте юристи підкреслюють, що такі заходи з боку поліції є незаконними, адже ПДР не класифікують ушкодження скла як технічну несправність.

Кермувальникам радять негайно оскаржувати штрафи, накладені за це “порушення”, оскільки при наступній взаємодії з поліцейськими може йтися вже не про штрафні санкції, а про вилучення водійських прав.