Categories: Новости

Мотоцикл та елітні позашляховики: яким автопарком володіє Порошенко (фото)

Коли йдеться про автомобілі українських політиків, часто згадують колекцію Віктора Януковича, що стала символом розкоші й марнотратства. Проте автопарк іншого колишнього президента Петра Порошенка, хоч і менший за розмірами, проте також вартий уваги. Про це пише mauto.

Колекція автомобілів у гаражі Порошенка оцінюється на суму кількох сотень тисяч доларів, що для заможної родини Порошенків не є чимось дивним. Цей факт лише підкреслює соціальний статус сім’ї, відомої своїми великими статками.

На чому їздить Петро Порошенко

У період президентства Порошенко використовував броньований Mercedes-Benz S600 Guard попередньої версії W221. Цей автомобіль є уособленням безпеки та комфорту. Він здатний захистити пасажирів від вогнепальної зброї та вибухів. У президентському автопарку було кілька таких автомобілів з однаковими номерами, ймовірно, для підвищення рівня безпеки.

Відповідно до декларації Петра Порошенка за 2017 рік, у його особистому користуванні перебував BMW 750 Li xDrive 2011 року випуску. Цей розкішний седан оснащений потужним двигуном і повним приводом, що забезпечує високий рівень комфорту та динаміки.

Range Rover того ж 2011 року — це преміальний позашляховик, який поєднує в собі розкіш та відмінні позашляхові можливості. Він чудово підходить як для офіційних заходів, так і для виїздів на природу. Крім того, родина Порошенків мала у власності Mercedes Vito 2010 року — практичний мінівен, який можна використовувати для сімейних подорожей або перевезення невеликих вантажів.

З роками колекція Порошенка зазнавала змін. У декларації за 2023 рік з’явився новий мотоцикл Honda CMX 1100D, вартість якого в Україні складає приблизно 13 тисяч доларів.

Mercedes-Benz S 500L 4Matic 2015 року — це більш сучасна версія престижного седана, що має повний привід для поліпшення керованості та підвищення безпеки.

Volvo S90 2.0 T8 Inscription 2021 року — це сучасний гібридний седан, який об’єднує шведську розкіш, передові технології та екологічність. Цей автомобіль не з дешевих — його ціна в Україні становить близько 70 тисяч доларів.

На ім’я сина Олексія зареєстровано Mercedes-Benz S 500L 4Matic 2014 року випуску, що також належить до преміумкласу. Наразі таке авто в Україні коштує від 50 до 60 тисяч доларів.

Раніше також повідомлялося, що у власності Порошенка також знаходиться Jaguar XF 4.2 2008 року випуску та катер Bayliner 185. Однак наразі немає підтверджень цієї інформації.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

2 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

2 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

2 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

2 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

2 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago