Компанія А3Tech-Україна успішно пройшла сертифікацію для виробництва великогабаритної мінно-розчищальної техніки MV-10. Розробка цього обладнання була здійснена у партнерстві з хорватською компанією DOK-ING. На даний момент компанія отримала замовлення на виготовлення восьми подібних агрегатів, про це пише Mauto.

За інформацією Міністерства економіки, перший апарат MV-10, фінансування якого було здійснено через ініціативу UNITED24, вже передано в розпорядження українських інженерних військ.

Наразі А3Tech самостійно виробляє близько 40% деталей для MV-10 і має намір до кінця поточного року збільшити цю частку до 100%. У процесі створення залучені також два інші українські заводи, які на умовах субпідряду виготовляють окремі комплектуючі та обладнання для транспортування техніки. А3Tech-Україна має потенціал випускати до 60 одиниць техніки щорічно.

В Україні наразі активно задіяно 17 одиниць техніки DOK-ING MV-10. Ці машини, які використовуються спеціалістами з ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду протимінної діяльності, особливо часто задіюються в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Варто зазначити, що компанія А3Tech успішно завершила тестування важкої машини MV-10 для розмінування ще 13 червня на військовому полігоні в рамках процесу сертифікації.

MV-10 є потужною машиною для розмінування, яка оснащена двома робочими системами: ланцюговим механізмом і фрезою. Вона розрахована на витримування вибуху протитанкових мін і здатна очистити до 3000 кв. м за одну годину. Ефективність машини не зменшується ні на плоских поверхнях, ні на схилах, що робить її незамінною у процесі очищення українських територій від мін.